با حضور صیقلی، مشاور معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛
شصت و هشتمین جلسه کارگروه اقتصاد شهری شهرداری قزوین برگزار شد
شصت و هشتمین جلسه کارگروه اقتصاد شهری شهرداری قزوین با حضور دکتر محسن صیقلی مشاور معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مدیران شهرداری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت مالی و اقتصادی شهرداری قزوین؛ صیقلی در این جلسه گفت: در زمینه تامین مالی شهری، شهرداری ها با چالش های مختلفی رو به رو هستند که این چالش ها با توجه به بافت شهر و شیوه های استفاده از تامین مالی متفاوت است.
وی اضافه کرد: بر این اساس این چالش ها باید شناسایی و راهکارهای مقابله آن به دقت برنامه ریزی شود. از جمله این چالشها می توان به برنامهریزی استراتژیک شهری، شیوه نامه ها و ابلاغیه های صادره، ضمانتنامهها و گارانتی ها، قوانین و مقررات (استانداردها) ، قراردادها و موضوعات حقوقی و غیره اشاره کرد.
این مقام مسوول با اشاره به راهکارهای مقابله با این چالش ها گفت: رعایت مفاد قراردادی و حقوقی در تامین مالی و نیز پایه گذاری استانداردهای دقیق ضروری است.
وی با بیان اینکه در تامین مالی باید موارد فنی و اجرایی و نیز طرح های توجیهی اقتصادی – مالی استاندارد مورد استفاده قرار گیرد، افزود: از روش های تامین مالی نوین مثل انواع صکوک بهره جست به شرطی که بستر قانونی و فرهنگ آن میسر شود.
صیقلی ادامه داد: ایجاد زیرساخت و مدیریت همه جانبه مالی برای استفاده از ابزارهای تامین مالی ضروری است، لذا تنوع روش های تامین مالی مهم نیست بلکه بهره مندی دقیق از روش های مالی خاص اهمیت دارد.
وی بیان کرد: ارزش گذاری پروژه ها مبتنی بر Option گذاری است، لذا ایجاد جذابیت برای تامین مالی اصل محسوب می شود و در این راستا، میتوان از کمک های دولتی مثل: سوبسید برای پروژه ها استفاده کرد و این به جذابیت پروژه کمک خواهد کرد.
صیقلی افزود: برای داشتن یک مدیریت تامین مالی کارآمد باید بسترهای قانونی و فرهنگ در حوزه شهرداریها جهت استانداردسازی و استخراج استانداردهای متنوع برای پروژه ها جهت استحصال روش های تامین مالی جدید و تناسب آنان ضروری است.
وی بیان کرد: نحوه انتخاب پروژه ها جهت اجرای تامین مالی شهری مهم بوده و در این زمینه می توان از روش های تامین مالی نوین و بهره ور بهره جست. البته این روش ها می تواند در کنار روش های تامین مالی معمول استفاده شود.
وی با بیان اینکه ابزارهایی که در شهرداری می توان از آن بهره جست باید مبتنی بر خلق نقدینگی و خلق دارایی باشد، گفت: روش های عقد قرارداد و بررسی طرح های توجیهی اقتصادی و مالی هنگام مذاکره با فاینانسور خارجی باید به دقت مدنظر قرار گیرد.
این مقام مسوول اضافه کرد: موضوعات حقوقی در استفاده از روش های تامین مالی ، رعایت و براساس استانداردها عمل شود.
وی بیان کرد: در این راستا ، می توان از صندوق های Private Equity Fund (صندوق های سهامی خصوصی) نام برد که وابسته به دولت نیستند و در آن سرمایه گذارها و فاینانسور ها در یک پروژه جمع می شوند . آن ها برای پر کردن سقف صندوق تعهد می نمایند و پولی را نمی آورند. این تعهد باعث می شود که پروژه های انتخاب شده و ارائه شده ممیزی گردند و در واقع براساس Dudeligence عمل شود و مدیران این صندوق ها می توانند از بدنه خود شهرداری انتخاب شوند، سقف این صندوق ها نیز بالاتر از صندوق های حاضر در بورس اوراق بهادار است و سرمایه آن می تواند از 500 میلیارد تومان آغاز شود . جمع آوری سرمایه آنها می تواند از طریق تامین مالی جمعی نیز صورت گیرد .
گفتنی است؛ در این جلسه مدیران شهرداری سوالات خود را مطرح و دکتر صیقلی پاسخ دادند.
پایان پیام