از سوي سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين؛
کارگاه آموزشي تدابير تغذيه در ماه مبارک رمضان در خانه فرهنگ نواب برگزار شد
از سوي سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين؛کارگاه آموزشي تدابير تغذيه در ماه مبارک رمضان از ديدگاه طب سنتي در خانه فرهنگ نواب برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين؛دکتر بيگم سياهپوش،متخصص طب سنتي به توضيح انواع مزاج سرد و گرم و غذاهايي که براي هر يک از اين دو مزاج مناسب است پرداخت.
مرضيه بيگم سياهپوش افزود: با رعايت بعضي از اصول تغذيه مي توان روزه داري را به نحو بهتري انجام داد تا مانع از ضعف،تشنگي،گرسنگي بي مورد گردد.
وي رعايت امتدال و ميانروي در افطار و سحر و پرهيز از پرخوري و کم خوري،رعايت اصل تعادل وتنوع و در يافت غذا به اندازه هر شخص از بهترين نکات در ماه مبارک رمضان مي باشد.
سياهپوش خاطرنشان کرد: نوشيدن مايعات در فاصله افطار تا سحر و استفاده از گروهاي غذايي متفاوت نان،غلات،ميوه جات و سبزي جات، لبنيات و گوشت و حفظ وعده هاي غذايي را از ديگر نکاتي برشمرد که بايد در اين ماه رعايت شود.
وي خاطرنشان کرد:با توجه اينکه ماه مبارک رمضان در فصل گرم سال مي باشد، توصيه مي شود تا حد امکان از خوردن غذاهاي سرخکرده، پرهيز شود و بيشتر غذاهاي آبکي و به خصوص سوپ جو که طبع سرد دارد،مصرف شود.
اين متخصص طب سنتي گفت:در وعدهي افطار از خوردن چند نوع غذا پرهيز شود؛ زيرا بدن براي هضم هر کدام از آنها بايد زمان و انرژي زيادي صرف کند.
وي افزود:بهتر است بعد از افطار تا زمان سحر،مواد غذايي مختلف به ويژه ميوه با رعايت فاصله، ميل شود.
سياهپوش با تاکيد بر اين که وعدهي سحري حتما بايد مصرف شود،گفت:اگر فردي نميتواند در اين زمان غذا ميل کند،خوردن يک ليوان شير و خرما در تامين انرژي او بسيار کمککننده است.
وي افزود:به هيچ وجه بعد از سحر، با معدهي پر نخوابيد؛حداقل يک ساعت بعد از خوردن سحري ميتوان خوابيد.
به گفته سياهپوش اگر روزهداران بارعايت اصول تغذيه روزه بگيرند،دچار مشکلات گوارشي و بيحوصلگي نخواهند شد.
.